Curri de Mango amb peix

foto-2

Què us puc dir sobre aquest plat? Doncs que porta unes quantes espècies, sí, però té aquell sabor exacte que trobareu als restaurants tailandesos, si és que us agrada aquest tipus de menjar. I si no, tant és, el sabor del curri elaborat amb llet de coco i mango és apte per a tothom i us resultarà una manera diferent de menjar peix. Llegeixo a la wikipèdia, a més, que l’halibut, el peix que hem utilitzat per aquest plat, és típic de la quaresma… (tot i que sospito que no ben bé cuinat d’aquesta manera), així que ja sabeu, tota excusa és bona per a degustar aquest impressionant plat.

Aquí teniu la recepta:

  • una mica d’oli d’oliva
  • mitja ceba
  • 1 pebre vermell de caiena
  • 2 grills d’all
  • 2 cullerades de cafè de gingebre fresc ratllat
  • 2 cullerades de cafè de curri en pols
  • 1/2 cullerada de cafè de comí mòlt
  • 1 mango madur, pelat i tallat a daus
  • 1 culleradeta de garam masala
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 1 mica de llimona
  • 1 culleradeta de vinagre d’arròs (o un vinagre blanc)
  • 1 cartronet de llet de coco (250 ml)
  • 1 filet d’halibut fresc, tallat a daus generosos
  • Arròs de gra llarg i ametlla laminada per acompanyar

Comencem tallant el peix a daus i deixant marinar amb una mica de llimona. Escalfem en un wok l’oli i hi aboquem la ceba; deixem que es faci una mica i hi afegim el pebre vermell i l’all; després hi afegim les espècies i barregem amb l’oli, amb la qual cosa obtindrem una mena de pasteta molt aromàtica. No deixem de remenar en cap moment, per tal que no es cremi. Acte seguit hi afegim el gingebre i la llet de coco. Afegim la meitat del mango i deixem coure uns 15 minuts, que bulli llarg. Remenem de tant en tant. A continuació hi afegim la mica de vinagre d’arròs i remenem de nou. Enretirem del foc i deixem refredar una mica. Després passem pel batedor de braç per a obtenir un puré. Tornem a afegir el nostre curri al wok i hi aboquem el peix i la resta del mango. Deixem coure i anem remenant de tant en tant. En uns 10-12 minuts el tindrem a punt per servir; fantàstic acompanyat amb una mica d’arròs de gra llarg i una mica d’ametlla laminada per sobre. En tindreu per unes dues/ quatre racions (que podeu allargar més o menys segons la quantitat d’arròs!).

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s